Yang Changpeng ve En Uzunlar

Yayınlandı: Aralık 26, 2008 / dünyadan futbol, değerlendirme, Yang Changpeng


Eskişehirspor’un devasa kalecisi, Hırvat Vanja Ivesa ile ilgili internette bilgi toplamaya çalışıyordum ki karşıma Çinli başka bir dev çıktı. Ivesa ile eşit boy uzunluğuna sahip bu futbolcu, santrafor Yang Changpeng.

Çinli ve uzun denince akla ilk gelen isim Yao Ming oluyor elbette. 2.29’luk devasa pivot, Çinli deyince kısa insanlar göreceğini düşünen bizleri baya bir yerin dibine geçirmişti. Yao’nun ardından uzun boylu, meşhur, Çinli sporcu sırası Yang Changpeng’e gelecek gibi görünüyor. Ekim 2006’da Bolton Wanderers tarafından denenen oyuncu, beğenilmemiş ve ülkesine geri dönmüştü fakat bu deneme süresi ona “Çinli Peter Crouch” lakabını kazandırmıştı.

Yang’ın şimdiki takımı ise Çin Super Lig ekiplerinden Wuhan Guanggu FC. İşte dünyadaki en uzun 10 futbolcu;

1. Yang Changpeng – 2.05m

2. Vanja Iveša – 2.05m

3. Tor Hogne Aarøy – 2.04m

4. Jan Koller – 2.02m

5. Nikola Žigić – 2.02m

6. Paolo Acerbis – 2.02m

7. Zeljko Kalac – 2.02m

8. Peter Crouch – 2.01m

9. Dennis Lawrence – 2.01m

10. Rob Jones – 2.01m

* Kaynak; The Best Eleven

yorum
  1. Turgay Keskin dedi ki:

    Uzun boylu oyuncular bazı takımlar için çok önemli olabiliyor.Gürcan Çolak vardı Yozgatspor’da.. Takımın stoperi. Duran toplarda ileri çıktığında çok zor anlar yaşaıtıyordu rakip savunmalara, zaten iki kişi tutmaya çalışıyordu onu. Boyunu tam hatırlamıyorum ama 1.95 civarındaydı galiba..

  2. petit dedi ki:

    Bu Çinliler’i pazar var ayağına alıyorlar. İki forma sattıktan sonra da geri yolluyolar yazık valla. Boyu iyiymiş aslında. Basketçi olsaymış NBA’de Oklohama Thunder, Philedelphia 76’ers birine giderdi.

Yorum bırakın